Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Είδωλα





Ολοι μας,μικροι και μεγαλοι,ειχαμε,εχουμε και θα εχουμε καποια ειδωλα στη ζωη μας!Ειδωλα που μας εμπνεουν,μας καθοδηγουν,μας πορωνουν και ειδωλα που απλα θαυμαζουμε γι'αυτο που ειναι!Ειδωλα παρμενα απο την τηλεοραση,τη μουσικη,το θεατρο και την τεχνη γενικοτερα,τους γονεις μας,τους φιλους μας,τους συγγενεις μας.Ατομα πραγματικα ή μη πραγματικα,φιγουρες και μορφες,ατομα με ταλεντο,εξυπναδα,ατομα αστεια και ατομα σοβαρα.Ενα ειδωλο μπορει σε καποιες περιπτωσεις να σημαδεψει τη ζωη μας ή μπορει να ειναι απλα μια μορφη η οποια μας προκαλει θετικα συναισθηματα.
Οσον αφορα εμενα,εχω βρει ενα ειδωλο στην μορφη του αλλοκοτου τυπου στην φωτογραφια!Ειναι ο Michael Balzary,γνωστος ως Flea.Ειναι ο μπασιστας(αυτο το οργανο που παιζει ειναι μπασο,γιατι το λετε κιθαρα,αφου εχει μονο τεσσερις χορδες?!) των Red Hot Chili Peppers,του γνωστου ροκ συγκροτηματος.Χαρη σε αυτον τον κυριο εμπνευστηκα να αρχισω να παιζω και εγω μπασο,προσπαθωντας να μαθω τα πολυπλοκα τραγουδια του και τα περιεργα ''κολπα'' που κανει οταν πιανει στα χερια του αυτο το πραγμα!Χαρη σε αυτον λοιπον,μπηκα στον κοσμο της μουσικης και ξερω οτι υπαρχουν χιλιαδες αλλοι που εχουν κανει το ιδιο!
Στην προκειμενη περιπτωση λοιπον,η επιρροη απο ενα ειδωλο μου εχει κανει σιγουρα καλο(τουλαχιστον εως τωρα),ομως υπαρχουν αμετρητες περιπτωσεις στις οποιες τα ειδωλα μπορουν να οδηγησουν τους ανθρωπους σε λανθασμενες συμπεριφορες προσπαθωντας να τους μοιασουν.Αρα λοιπον,ειναι σωστο να προσπαθουμε να μοιασουμε στα ειδωλα μας και να τα αφηνουμε να μας επηρεαζουν?Μηπως αυτα τα ειδωλα ειναι απλα εικονες,ενω στην πραγματικοτητα κρυβουν πραγματα που αν γνωριζαμε θα ειχαμε εντελως διαφορετικη αποψη γι'αυτους?Μηπως ειναι κακο να φανατιζομαστε μαζι τους?Σιγουρα ο καθενας μας θα εχει κατι διαφορετικο να υποστηριξει...

7 σχόλια:

  1. Να πω πως το ΜΠΑΣΟ είναι ένα πολύ παρεξηγημένο όργανο! Ο μισός πληθισμός δεν ξέρει πως υπάρχει και ο άλλος μισός δυσκολεύεται να το εντοπίσει στα τραγούδια αφήνοντας το να περάσει σε ένα δευτερεύοντα ρόλο, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει πρωτεύοντα! Προσωπικά δεν τους καταλαβαίνω καθόλου.
    Φίλε "άκυρε" δεν είσαι ο μόνος που θαυμάζει τον καταπληκτικό FLEA! Θέλω να πω, είναι ένας από τους καλύτερους(αν όχι ο καλύτερος) μπασίστας του κόσμου! Χέρομαι που σου έδωσε το έναυσμα να αρχίσεις να παίζεις μπάσο! Join the club mate!
    Red Hot! τόσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κιθάρα παίζω, μπάσο ερασιτεχνικά(χωρίς μαθήματα, οδεία κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να θέλουμε να μοιάσουμε κάπου! Βέβαια όχι στον χαρακήρα τους, διοτι ο καθένας απο εμάς πρέπει να είναι μοναδικός, αλλά στις "ικανοτητες" κάποιου!
    Η μουσική είναι μια ωραία τέχνη κ πολύ καλό να ξέρεις να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο!
    Κατά την γνώμη μ δεν πρέπει να Φανατιζόμαστε με τα είδωλα μας.

    Πολυ ωραίο θέμα!
    Ενδιαφέρον θα είχε να σχολίαζαν κ οι υποόλιποι απο το χωριό ! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχα! Σάκη όντως! Όσο για τον Flea τέλειος δε λέω αλλά σαν τον Burton κανένας νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε μπορεις να συγκρινεις,ο ενας στο χωρο του μεταλ και ο αλλος στο (φανκ) ροκ.Ο Burton εγραψε μερικα απιστευτα κομματια αν σκεφτεις οτι επαιζε σε ενα thrash metal συγκροτημα,ομως ο flea εχει ικανοτητες εξω απο αυτο τον κοσμο,μπορει να αυτοσχεδιαζει στα live και να κανει τρελα πραγματα,ενω ειναι με διαφορα ο καλυτερος οσον αφορα το slap technique απο ολους τους μπασιστες αυτη τη στιγμη.Εγω επηρεαστηκα και απο τους 2 παντως γιατι ειναι και οι 2 τεραστιοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο τυπος απο πισω για εμενα! (anthony kiedis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή