Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Never mind the bollocks





Μετα απο πολυ καιρο ξαναγραφω στο μπλογκ,απο τις 25 Δεκεμβριου συγκεκριμενα(!) και αφορμη ειναι κατι το οποιο αρχισε να με ενδιαφερει τον τελευταιο καιρο.Ανεφερομαι στην Punk μουσικη.H Punk ξεκινησε και αναπτυχθηκε τη δεκαετια του 70'.Ονοματα οπως οι Ramones και οι Dead Kennedys στην Αμερικη,οι Sex Pistols και οι Clash στη Βρετανια ειναι αυτα που εκαναν γνωστη αυτου του ειδους τη μουσικη.Μουσικη με επαναστατικο και αναρχικο κατα κυριο λογο πνευμα,μουσικη που ξεσηκωσε μεγαλο αριθμο ανθρωπων,στιγματισε εποχες και καθεστωτα,μουσικη δυναμικη που ειχε,εχει και θα εχει κατι να πει.Οι Clash με το αλμπουμ τους London Calling,ενα απο τα κορυφαια αλμπουμ στην ιστορια της μουσικης,αλλαξαν την ιστορια της μουσικης και ακομη περισσοτερο το καταφεραν αυτο οι Sex Pistols με το θρυλικο Never mind the bollocks!Στην καταθλιπτικη,απελπισμενη Βρετανια στις αρχες του 70' οι Pistols του Sid Vicious ηταν κατι απολυτα επαναστατικο και πρωτοποριακο,δημιουργησε μεγαλο ντορο,απαγορευθηκε απο το ραδιο και απο οποιαδηποτε γενικοτερα προβολη ιδιαιτερα για τα Anarchy in the UK και God save the Queen ενω επηρεασε αναριθμητες μπαντες μεχρι και σημερα (βλεπε Green Day,The Offspring κ.α.)Μεγαλοι μουσικοι,αλμπουμ σταθμοι στην ιστορια της μουσικης,επανασταση,αυτη ειναι για μενα η Punk!

http://www.youtube.com/watch?v=qbmWs6Jf5dc

8 σχόλια:

  1. Εμένα μ'αρέσουν μερικά συγκροτήματα της punk αλλά αυτά είναι ελάχιστα. Δεν μπορώ να ακούσω αυτό το νεοπανκ που παρουσιάζει και καλά κουλτούρα (Green Day, Blink182) και τις λοιπές μαλακίες κατά τη γνώμη μου. Οι Clash και οι Sex Pistols μου αρέσουν περισσότερο λόγο του ότι έχουν να κάνουν με την Βρετανία. Μ'αρέσει η βρετανική προφορά, ο τρόπος ζωής τότε άρα τείνω προς τα 'κει.

    Cool Alex!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι πως οι Green Day kai oi Blink 182 δεν μπορουν να υποστηριξουν τον τιτλο του πανκ συγκροτηματος,απεχουν αρκετ απο αυτο.Παρ'ολα αυτα ειναι επηρεασμενοι μεχρι ενα σημειο και προσπαθουν καποιες φορες να προσεγγισουν την πανκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάλι κάλα που γράφεις κ τίποτα για την μουσική να ξεφύγουμε κ εμείς από τα "εμπορικά"..

    Άντε καιρό είχες να γράψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσενα ρε πρεπει να σε μαθω καποια στιγμη να ακους μουσικη,να αφησεις τις εμπορικες παπαριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να σ πώ θέλω κ bluetooth ακουστικά για να την ακούω ! χΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με την Κορίνα, η punk των 70s είναι φοβερή και δε συγκρίνεται με τίποτα με όσα συγκροτήματα σήμερα προσπαθούν να την μιμηθούν.

    Το φοβερό είναι πως όταν το Anarchy in the UK ήταν το νούμερο 1 στα βρετανικά charts, ο τίτλος δεν αναγραφόταν, παρά μόνο το όνομα του συγκροτήματος. Οι Sex Pistols, όπως και η πανκ γενικότερα, ήταν πολύ μπροστά τότε και είναι ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι,ετσι ειναι,μαλιστα στα charts καποιες φορες δεν αναφεροταν ουτε καν το ονομα του συγκροτηματος,ειχε ενα κενο στο νουμερο 1! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή